Vína z Lidlu část 1.

18. 10. 2013 12:50:08
Tak a máme je tu již po třetí. Vína z obchodního řetězce Lidl, který sám osobně navštěvuji nejvíce, jelikož ho mám po cestě. Řekl bych, že mimo zásadních domácích potravin a vybavení, Lidl nenabízí nijak výrazné portfolio zboží, jako například bylinky, lepší alkohol apod. Nicméně se letos již po třetí rohodli rozjet akci na francouzská vína, v čele s tváří Marka Vašuta. Když byla tato akce poprvé, vína zmizely závratnou rychlostí a já se k nim již nedostal. Při druhém pokusu jsem pro změnu na vína z Lidlu zapomněl a tak konečně při třetím jsem jich nakoupil povícero a dostanu se zde k hodnocení a případným doporučení.
Riesling J.P. Muller
Riesling J.P. MullerLidl Česká Republika

Začnu však bohužel zklamáním. První víno, které jsem z těch 6ti nakoupených otevřel byl alsaský Riesling 2012 J.P. Muller s 12,5% alkoholu. První co mne zaujalo již v obchodě (vedle toho, že na ryzlinky a veltlíny trpím - miluju je) byla nálepka s oceněním zlaté medaile - Médaille d ́Or Paris 2013 udělená Ministére de L ́agriculture. Láhev ve tvaru Flute d ́Alsace (alsaská flétna, protáhlé hrdlo) která se pro riesling typicky používá také vypadala vábně, ostatně jako vždy. Víno, bylo uzavřené jediným uzávěrem, který mi ze všech typů vyhovuje nejméně - umělým korkem. To byl pro mne určitě mínusový bod, je to sice hojně používaná metoda, ale myslím si, že je to pouze z důvodu toho, aby otevírání vína nepostrádalo klasický vývrtkový rituál. Za mě by šroubovací víčko bylo přijatelnější formou, ale nenaděláš nic. Abych poskočill k tomu hlavnímu, vždy do budoucna hodnocení bude vypadat tak jak by mělo, čili takto:

a) barva, viskozita - víno má krásnou ryzlinkovou žlutozlatou barvu, po zakroužení drží po stranách sklenice, což ve mě vyvolá očekávání plnějšího vína

b)vůně - je to víno za 99,- ze supermarketu a voní krásně, do lipového květu, trošku bělomasého ovoce

c) chuť - zde přichází úskalí - víno je v prvních 2/3 dobré, chutná minerálně, slaněji, ale na konci se láme a ukazuje zbytečnou trpkost, typickou pro naše nepovedná levná česká vína

Celkový dojem je tedy bohužel špatný, protože chuť a dochuť je pro víno nejdůležitějším momentem při pití. V katalogu vín mě také zarazil popisek chuť zmrzlých jahod. Tak snad nezmrazili i toto víno, mnohé by to vysvětlilo. Nicméně tento kousek asi nemohu doporučit člověku co se o vína zajímá, jinak všem ostatním místo klasické Müllerky za šéďo, doporučit mohu. Věřím, že těch dalších 5 lahví bude lepších, od pana J.P. Mullera se chystám ještě na další bílé a to na Gewurztraminer, tak doufejme, že zaboduje lépe.

Celkový dojem - 99kč - Lidl - známka jako ve škole: 4+

Na zdraví! (Facebook - Pan Vinnie - průvodce víny)

Autor: Matouš Forman | pátek 18.10.2013 12:50 | karma článku: 14.16 | přečteno: 4000x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.06 | Přečteno: 751 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.53 | Přečteno: 2781 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.38 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1820

Čtyřiadvacetiletý sommelier (Dock House, Dáme víno). Milovník vína, své dívky, aut, amerického fotbalu, jídla a cestování se zájmem o politické dění.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...